
Liquid Body: Pamela Rosenkranz in het Stedelijk Museum
Zet dit alvast in je agenda: vanaf 21 mei opent in het Stedelijk Museum de eerste Nederlandse solotentoonstelling van Pamela Rosenkranz. Liquid Body belooft geen tentoonstelling in de klassieke zin, maar een zintuiglijke ervaring die je lichaam aangaat.
Denk aan ruimtes gevuld met groen-blauw licht, reflecterende oppervlakken en beelden die lijken op het ademende binnenste van een onbekende planeet. Hier verdampt de grens tussen lichaam en technologie, tussen natuur en plastic, tussen wat we ‘echt’ noemen en wat daaraan voorbijgaat.
Rosenkranz staat bekend om haar immersieve installaties die tegelijkertijd kunstmatig én biologisch aanvoelen. Ze werkt met LED-licht, siliconen, transparante kunststoffen en digitale visioenen die evolutie, data en emotie in elkaar laten overvloeien. In Liquid Body word je uitgenodigd om te voelen, te vertragen en opnieuw te leren kijken. Wat is nog lichaam, wat is nog natuur?
En als je dan toch gaat: het is ook nog de laatste maand van Sag mir wo die Blumen sind van Anselm Kiefer, ook in het Stedelijk. Twee totaal verschillende werelden, maar zelden zo goed te combineren.
📍Pamela Rosenkranz – Liquid Body, vanaf 21 mei t/m 24 augustus 2025
📍Anselm Kiefer – Sag mir wo die Blumen sind, t/m 9 juni 2025
📍Stedelijk Museum Amsterdam
Ik ben Yev Kravt, curator in hedendaagse kunst en design. Iedere week stel ik 5 cultuurtips samen: tentoonstellingen, kunstwerken in de spotlight, boeken, lezingen, films en meer. Mijn focus ligt op Nederland, met af en toe een uitstapje naar het buitenland. Ontdek elke maandag nieuwe inspiratie en laat je verrassen door een wekelijkse dosis cultuur.
Gerelateerd nieuws

Mickey 17: Robert Pattinson als kloon op een verre planeet
Cultuurtip, Film
Isabelle Huppert als Bérénice op het Holland Festival
Cultuurtip, Theater
Mienskip en Grûn: Arcadia keert terug naar Friesland
Cultuurtip, Kunst
Cultuurtip over de grens: Gent Jazz
Cultuurtip, Jazz, Muziek
Curator Koyo Kouoh (58) van de Venetië Biënnale plotseling overleden
Kunst